prive chef aan huis.JPG

Over de chef

Hi! Mijn naam is Joost van den Branden, een – van origine – Brabantse Bourgondiër die 6 jaar geleden zijn culinaire ambities heeft ‘ingepakt’ en meegenomen naar onze hoofdstad.

Sinds jaar en dag ben ik geïnteresseerd in eten en alles dat ermee te maken heeft. Dat heeft geresulteerd in tot dusver mooie dingen: van het meewerken aan een kookboek tot het geven van kookworkshops, het runnen en opzetten van verschillende keukens en het deelnemen aan (en winnen van) een culinair programma van Herman Den Blijker.

Tijdens de lockdown realiseerde ik meer dan ooit wát ik nou zo ontzettend waardeer aan koken, het antwoord is het compleet in de watten leggen van mijn gasten door middel van culinaire kunstwerkjes. Alle zorg uit handen nemen en mensen een bijzonder (smakelijke) avond bezorgen, daar krijg ik de meeste energie van. 

Het resultaat is Alba Private Dining, waarbij u mij als privé chef aan huis kunt inhuren om op maat gemaakte culinaire ervaringen te verzorgen, in het comfort en de gezelligheid van uw privé setting – van luxe (zakelijke) lunches tot bijzondere brunches en exclusieve diners;
u regelt de gasten, ik regel de rest. 

Waarom de naam Alba?

De naam Alba verwijst naar de gelijknamige Italiaanse stad die bekend staat om zijn ‘tartufo bianco’.
Tijdens de opnames van Herman’s pop-up restaurant raakte ik op slag verliefd op deze prachtige streek en haar smaken. Naast zelf enorm fan te zijn van (koken met) truffels, is de delicatesse in het logo een verwijzing naar het niveau en de uitstraling van de thuisdiners van Alba Private dining.

‘Geniet in de fijne sfeer van uw eigen woning van een onvergetelijk diner van hoogstaande kwaliteit.’

Over de chef